Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Summary of current Devialet issues
#11
Expert Pro losing IP address every few days when using Ethernet connection - This is driving me crazy :-(
Reply
#12
Have you tried with some other router?
Devialet Expert 440 Pro | Anthem MRX 720 | Parasound Halo A21
Dynaudio Contour 60 | Dynaudio Excite X28 | Dynaudio Emit M20 | 2x SVS SB16-Ultra
LG OLED65C7V
Reply
#13
Disable wifi, I had the same issue


Gesendet von iPad mit Tapatalk
Reply
#14
I set a static IP and no longer see the problem.
Devialet 440 Pro (two 220s)- Oracle CD transport - Kuzma Stabi S/Stogi S turntable - Von Schweikert VR-35 speakers - JPS SC3 SCs - PI Audio power conditioning -
Triode Wire Labs ICs and PCs - Roon Labs music streaming
Durham, NC USA
Reply
#15
(08-May-2020, 16:30)markush Wrote: Expert Pro losing IP address every few days when using Ethernet connection - This is driving me crazy :-(

This is caused by a bug in the current FW. Please contact Devialet’s support on this.
Roon Nucleus+ > Devialet 1000 Pro / Bluesound Node 2i > Genelec 8351B
Michell Gyrodec | SME V | B-M Wood SL
Bluesound Node 2i > Genelec 8330
Tampere, Finland
Reply
#16
I still have occasional drop outs/scratching sound (as if buffer ran out) when using Roon Air over cabled ethernet.

That is less frequent after having set a fixed IP address for the Devialet and having moved to a Melco S100 with 100 Mbit ethernet ports, downsampling to 96/24 in Roon, but it still occurs sometimes. I am using audio grade short ethernet cables from the Melco to the Devialet so I think the env is pretty optimized.

For me this is by far the #1 issue because it impacts music replay itself.

Cheers,
Bernard
Room: Gik Acoustics | Vibration: Townshend pods | Power: Shunyata Omega XC + Everest + Sigma NR v2 + Sigma ground cables | Source: Mac mini with LPS running Roon core (Raat) | Ethernet: Sonore Optical module + Melco S10 with dedicated LPS + Shunyata Omega Ethernet x 2| Dac/Pre/Amplification: Devialet D1000 Pro CI (Chord Sarum T RCA-RCA link) | Speakers: Chord Sarum T + Wilson Benesch Act One Evolution P1
Reply
#17
(05-May-2020, 20:56)Chrisey22 Wrote: Has anyone had problems with drop outs while playing music? I have a 220 expert pro .
I have drop-outs every every hour or so. AIR stops the connection to my D200 and I have to manually re-select it. After that playback resumes normally until it happens again. Happens more often when I am streaming high res from Tidal, not sure whether the issue is the old Mac I use or Devialet AIR protocol giving up on high-res from time to time. Fortunately little to no crackling.
Amps: Devialet 200, Linn Majik DSi, Pioneer SC-91, Chord Hugo
Speakers: Elac Debut 2.0 B6.2, Tannoy XT6, Triangle Esprit Antal EZ
Headphones: AKG  K-501, Phillips SHP-9500, PSB-M4U, Sony SBH-80, Monster Wireless, Sony MDR-7506, Sennheiser HD 280 Pro
Streamers: Sonos, OS-X Yosemite, El Capitan, High Sierra, Windows-8, Windows-10, Raspberry-Pi
Reply
#18
Mine usually goes silent when moving from a High-Res to a standard-Res file (but not every time). I have to disable/re-enable the Devialet AIR output to bring it back. (I made an "AutoIt" script to do it more quickly).
I have also started to experience two periods of temporary silence for a few seconds every couple of hours.
JRiver v24 (Windows) >> 220Pro/CI >> Tellurium-Q Black >> PMC Twenty5.23 + two REL T7i. One White Phantom.
Reply
#19
I use AIR also for the audio part of a video. I use 5GHz Wifi instead of Ethernet.

Using Devialet AIR with JRiver Media Center (MC) crashes in the following situation:

Good Case: Playing episode 1 which is part of a series. Using stop before video ended. Start playing episode 2. Everything is fine.
Bad   Case: Playing episode 1 which is part of a series. Using MC capabilities to automacially start episode 2 after episode 1 ended. AIR crashes. One has sometimes to put off the power of my Niagara 1000 to get it rework.

1Gb Ethernet does not work with AIR.
JRMC/ROON based Media Server - along C.A.P.S V4 Cortes (Win 10 Pro) -> LinkSys 5-Port Unmanaged Switch-> Media Renderer (JRMC; SoTM tx-USBexp, AQ NRG-Y3) ->Transparent AUdio Performance USB-> D220 PRO (AQ Blizzard)-> B&W 804S, Audeze LCD 2 Headphones; Audioquest Niagara 1200+AQ Blizzard; TV ->AQ Carbon Optical->D220 Pro
Reply
#20
While I complained that "CI models don't allow wired Ethernet and Wi-Fi to be used concurrently" Devialet finally explained to me that one reason for that it that it is required for Airplay certification so I no longer consider it a bug even though I miss it as a feature. I just blame Apple for this one.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)