Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SAM working on right channel (companion unit) only
#11
haha.

do you mind posting the master and companion config files in here?
Amp - Devialet 400 Speakers - vivid audio B1 Speaker cable - audioquest oak Power conditioner - furman SPR 16IE Source - audio PC with paul pang audio usb card v3 and paul pang red dual usb cable running through jplay. usb card powered by teddy pardo power supply Source 2 - line in from integra AV receiver (TV)
Reply
#12
It seems that there are a lot of SAMv2-related problems in the configurator at the moment. It's very frustrating that Devialet leave it to each of us to discover and report them independently.
Wilson Benesch Full Circle, Sonos ZP90 (Cullen modified), Devialet 440 Pro, Kaiser Chiara
Reply
#13
When I receive the response early next week from Devialet, I'll pass it on. This is the first time I've tried usng SAM and thought I'd try with my new speakers before deciding to keep or sell the D400's. There's a vast improvement from my previous ML Montis, but still not equal to the previous sound I had from W/P8 and Audio Research Ref. amps, pre and phono.

My config file is very simple, I only use the line and USB inuputs, all the others being turned off, volume set at -35 at switch on, no subsonic filter and SAM activated set as Sasha 2 (or not on a separate card which I am using now)
There is nothing activated on the companion except the link between the two and the speakers, and this is the channel that works when SAM is switched on!
Reply
#14
what i was hoping to see was whether sam has actually enabled in your system file or not even if you have enabled it through the configurator.
Amp - Devialet 400 Speakers - vivid audio B1 Speaker cable - audioquest oak Power conditioner - furman SPR 16IE Source - audio PC with paul pang audio usb card v3 and paul pang red dual usb cable running through jplay. usb card powered by teddy pardo power supply Source 2 - line in from integra AV receiver (TV)
Reply
#15
I'm unable to answer that sorry, I have attached the config file I sent to Devialet (SAM part only), and as far as I can tell, it is enabled not sure if it will help you.

MATCHING_CONFIG":{
"SAM_ENABLE":"ON",
"HP_NAME":"Sasha 2",
"_speakers_path":"WILSON AUDIO!$WILSON AUDIO SASHA 2",
"SAM1":0.0018049218,
"SAM2":0.0036098413,
"SAM3":0.0051050881,
"SAM4":0.001276272,
"SAM5":0.0018049218,
"SAM6":0.0036098413,
"SAM7":-0.00186123,
"SAM8":0.001914408,
"SAM9":0.0042542401,
"SAM10":0.003403392,
"SAM11":-0.0048360165,
"SAM12":0.0061850105,
"SAM13":0.0254527183,
"SAM14":0.0076358155,
"SAM15":0,
"SAM16":0.002334596,
"SAM17":0.0044896078,
"SAM18":0.002334596,
"SAM19":0,
"SAM20":0,
"SAM21":0,
"SAM22":0,
"SAM23":0.0049087385,
"SAM24":0.0049087385,
"SAM25":-0.9428571429,
"SAM26":-0.84,
"SAM27":0,
"SAM28":0,
"SAM29":0,
"SAM30":0,
"SAM31":0,
"SAM32":0,
"SAM33":0,
"SAM34":0,
"SAM35":2,
"SAM36":2.5,
"SAM37":69.115,
"SAM38":2.5,
"SAM39":3,
"SAM40":0.5,
"SAM41":1,
"SAM42":1.5,
"SAM43":0.0517598344,
"SAM44":3,
"SAM45":3,
"SAM46":20,
"SAM47":11,
"SAM48":0.07084,
"SAM49":3898,
"SAM50":4.51,
"SAM51":0.11828,
"SAM52":3200,
"SAM53":323,
"SAM54":0.46991,
"SAM55":80,
"SAM56":1,
"SAM57":0.0156234661,
"SAM58":0.9998036697,
"SAM59":1,
"SAM60":0,
"SAM61":0,
"SAM62":0,
"SAM63":0,
"SAM64":0
},
"SAM_CONFIG":{
"SAM_ENABLE":"ON",
"SAM_VERSION":21,
"HP_NAME":"SASHA 2",
"_speakers_path":"WILSON AUDIO!$WILSON AUDIO SASHA 2",
"SAM1":2,
"SAM2":4,
"SAM3":6.57609,
"SAM4":4.10591,
"SAM5":3.54609,
"SAM6":3.06973,
"SAM7":4.4,
"SAM8":0.12,
"SAM9":25,
"SAM10":1,
"SAM11":0.0375,
"SAM12":10,
"SAM13":2,
"SAM14":6.4,
"SAM15":0.05069,
"SAM16":-0.0193440659,
"SAM17":0.0247400421,
"SAM18":0.101810873,
"SAM19":0.0305432619,
"SAM20":0,
"SAM21":0.0439822972,
"SAM22":0.0733038286,
"SAM23":0.0439822972,
"SAM24":-0.6337205443,
"SAM25":0.99,
"SAM26":0.99,
"SAM27":0.0154649104,
"SAM28":-0.0115822059,
"SAM29":-0.0028452125,
"SAM30":0.0153102613,
"SAM31":-8.13178e-5,
"SAM32":0.0235346118,
"SAM33":0,
"SAM34":0,
"SAM35":0,
"SAM36":0.99,
"SAM37":0.0610278285,
"SAM38":0.1262626263,
"SAM39":-0.0017817745,
"SAM40":-0.0554513203,
"SAM41":0.0077055339,
"SAM42":0,
"SAM43":0,
"SAM44":0,
"SAM45":0,
"SAM46":0,
"SAM47":0,
"SAM48":1,
"SAM49":0,
"SAM50":0,
"SAM51":0,
"SAM52":0,
"SAM53":1,
"SAM54":0,
"SAM55":0,
"SAM56":0,
"SAM57":0,
"SAM58":0,
"SAM59":0,
"SAM60":0,
"SAM61":0,
"SAM62":0,
"SAM63":0,
"SAM64":6.57609,
"SAM65":4.10591,
"SAM66":3.54609,
"SAM67":3.06973,
"SAM68":4.4,
"SAM69":0.12,
"SAM70":25,
"SAM71":1,
"SAM72":0.0375,
"SAM73":10,
"SAM74":2,
"SAM75":6.4,
"SAM76":0.05069,
"SAM77":-0.0193440659,
"SAM78":0.0247400421,
"SAM79":0.101810873,
"SAM80":0.0305432619,
"SAM81":0,
"SAM82":0.0439822972,
"SAM83":0.0733038286,
"SAM84":0.0439822972,
"SAM85":-0.6337205443,
"SAM86":0.99,
"SAM87":0.99,
"SAM88":0.0154649104,
"SAM89":-0.0115822059,
"SAM90":-0.0028452125,
"SAM91":0.0153102613,
"SAM92":-8.13178e-5,
"SAM93":0.0235346118,
"SAM94":0,
"SAM95":0,
"SAM96":0,
"SAM97":0.99,
"SAM98":0.0610278285,
"SAM99":0.1262626263,
"SAM100":-0.0017817745,
"SAM101":-0.0554513203,
"SAM102":0.0077055339,
"SAM103":0,
"SAM104":0,
"SAM105":0,
"SAM106":0,
"SAM107":0,
"SAM108":0,
"SAM109":1,
"SAM110":0,
"SAM111":0,
"SAM112":0,
"SAM113":0,
"SAM114":1,
"SAM115":0,
"SAM116":0,
"SAM117":0,
"SAM118":0,
"SAM119":0,
"SAM120":0,
"SAM121":0,
"SAM122":0,
"SAM123":0,
"SAM124":0,
"SAM125":0,
"SAM126":0,
"SAM127":0,
"SAM128":0
Reply
#16
The weird thing is that I have the same speakers and SAM works fine, the only difference being that I use an 800 instead of a 400. I also recently created a new config file when I installed 8.1.3 beta a few weeks ago. I guess it's possible that a more recent iteration of the configurator is causing issues.

I might test this later today with a new config and report back.

Guillaume
Industry disclosure: UK distributor for Shunyata Research

O d'A no.63, Absolare Integrated Signature, totaldac d1 server with additional external power supply, totaldac d1-six, Wilson Audio Sasha 2, Transparent Ref XL digital cables, Transparent XL Gen 5 speaker cables, Ansuz Diamond Darkz, Shunyata mains cable prototypes, Shunyata Denali D6000/S, Shunyata Venom RCA, Audioquest Diamond Ethernet, Various Entreq ground boxes and cables, AQVOX Audiophile High-End Network Switch, sonicTransporter w/ 1TB SSD & MCRU LPS
UK
Reply
#17
Thanks for the update. Maybe your config is an older SAM? Unfortunately, I first used with 8.1.3, so maybe retrospectively with the original SAM it would be fine?
Reply
#18
(20-Aug-2015, 13:10)Nemal1 Wrote: Thanks for the update. Maybe your config is an older SAM? Unfortunately, I first used with 8.1.3, so maybe retrospectively with the original SAM it would be fine?

Well I generated a new config after loading up 8.1.3 beta... the only difference between 8.1.3 and 8.1.3 beta is the ihm file so shouldn't affect SAM.

My guess is that something has happened to the configurator since I last did my config (which would have been before the official release of 8.1.3).

Guillaume
Industry disclosure: UK distributor for Shunyata Research

O d'A no.63, Absolare Integrated Signature, totaldac d1 server with additional external power supply, totaldac d1-six, Wilson Audio Sasha 2, Transparent Ref XL digital cables, Transparent XL Gen 5 speaker cables, Ansuz Diamond Darkz, Shunyata mains cable prototypes, Shunyata Denali D6000/S, Shunyata Venom RCA, Audioquest Diamond Ethernet, Various Entreq ground boxes and cables, AQVOX Audiophile High-End Network Switch, sonicTransporter w/ 1TB SSD & MCRU LPS
UK
Reply
#19
(20-Aug-2015, 13:16)TGuillaumeB Wrote:
(20-Aug-2015, 13:10)Nemal1 Wrote: Thanks for the update. Maybe your config is an older SAM? Unfortunately, I first used with 8.1.3, so maybe retrospectively with the original SAM it would be fine?

Well I generated a new config after loading up 8.1.3 beta... the only difference between 8.1.3 and 8.1.3 beta is the ihm file so shouldn't affect SAM.

My guess is that something has happened to the configurator since I last did my config (which would have been before the official release of 8.1.3).

Guillaume

I seem to recall that when installing V8.1, a message was displayed in my D400 display windows stating that new configurator files should be raised, as old files would not work - not sure if this is relevant to this case, but, as I understand it, the new files were to take account of new SAM profiling.


David
1. Wyred4Sound MS-2 Server, Devialet 1000pro, Theta Jade CD Transport, Pure 702ES Tuner, Wilson-Benesch ACT Speakers, misc cables;
2. PC (running Windows 10), ROON > AIR>Ethernet>Devialet 1000pro>Wilson-Benesch ACT Speakers 

                                       UK
Reply
#20
Hi David,

Mine just came up with the name of the config file I'd chosen.
It is a bit bafling how it works with some and not others, they should all do one thing or the other....

Hopefully this will be resolved by Devialet next week and I can finally see if it was worth the wait and hassle!!
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)