Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmware 7.1.3 vs 8.1.3 vs 10.0.2
#41
(12-Dec-2016, 03:36)Axel Wrote:
(11-Dec-2016, 03:06)no32 Wrote:
(11-Dec-2016, 01:42)no32 Wrote: So far I prefer it in every aspect. I find words are easier to understand , bass it tighter and deeper. I don't need to increase the volume anymore

I'm writing as I listen and It's harder for me to stop focusing on the music but it's so subjective

I didn't listen to large orchestra or my turntable yet but I'll get there sooner than later.

Btw what part of the FW effect the sound ?
Is it one specific file ? Is it to do with the power management ? Any thoughts ?


One problem though ,  amp started to shut down for splits of seconds. So far it happens several times

Any suggestions ?

Hold down the tone button on the remote for a couple of seconds, then press the source button a couple of times until you get to the screen which says "Last Fault", there you will see, yes, you've guessed it: the last fault detected. If you have a fault, raise a ticket with Devialet and please post the error code. You don't say what model you have.  Obviously, if you have a dual mono version (200, 220,400,440 etc.) don't forget to look at the data from both of the amps.

I was thinking that it might be useful for members if we had some sort of data base for error codes, although these sort of errors don't crop up in many posts. What do you think?


I searched for error and last fault is empty

I'm using 2 x 250 as 800
After resetting both amps I listen for about 4 hours without any issues at all.
Reply
#42
(12-Dec-2016, 04:08)no32 Wrote:
(12-Dec-2016, 03:36)Axel Wrote:
(11-Dec-2016, 03:06)no32 Wrote: One problem though ,  amp started to shut down for splits of seconds. So far it happens several times

Any suggestions ?

Hold down the tone button on the remote for a couple of seconds, then press the source button a couple of times until you get to the screen which says "Last Fault", there you will see, yes, you've guessed it: the last fault detected. If you have a fault, raise a ticket with Devialet and please post the error code. You don't say what model you have.  Obviously, if you have a dual mono version (200, 220,400,440 etc.) don't forget to look at the data from both of the amps.

I was thinking that it might be useful for members if we had some sort of data base for error codes, although these sort of errors don't crop up in many posts. What do you think?


I searched for error and last fault is empty

I'm using 2 x 250 as 800
After resetting both amps I listen for about 4 hours without any issues at all.

I'm glad no faults showed and you haven't had any further problems. Perhaps it was one of those one-time-only-glitches.
Project Eperience X Pack with Ortofon Rondo Red MC, Oppo BDP 105D, Sonos Connect, QNAP HS251+ NAS, Mutec MC-3+USB, Mac 5K running Roon, iPad Pro 12.9" for remote control. Devialet 440 Pro, Sonus faber Olympica ll, Rupert Neve Designs headphone amp.Denon AH-D5000, Sennheiser HD600 and HD800 with Cardas cable,  Van Den Hul The First Ultimate interconnects, GSP Audio Spatia speaker cable.
South Coast England
Reply
#43
(13-Dec-2016, 03:57)Axel Wrote:
(12-Dec-2016, 04:08)no32 Wrote:
(12-Dec-2016, 03:36)Axel Wrote: Hold down the tone button on the remote for a couple of seconds, then press the source button a couple of times until you get to the screen which says "Last Fault", there you will see, yes, you've guessed it: the last fault detected. If you have a fault, raise a ticket with Devialet and please post the error code. You don't say what model you have.  Obviously, if you have a dual mono version (200, 220,400,440 etc.) don't forget to look at the data from both of the amps.

I was thinking that it might be useful for members if we had some sort of data base for error codes, although these sort of errors don't crop up in many posts. What do you think?


I searched for error and last fault is empty

I'm using 2 x 250 as 800
After resetting both amps I listen for about 4 hours without any issues at all.

I'm glad no faults showed and you haven't had any further problems. Perhaps it was one of those one-time-only-glitches.


I hope so. So far no problems at all . Today I listen to music over 2 hours without any issues at all
Reply
#44
(11-Dec-2016, 18:25)aisip Wrote: I suggest for all those who haven't tried FW 7.1.3 to hear it first before forking thousands of dollars upgrading to the Pro version.  You maybe in for quite a "nice surprise"!  Money saved can be spent on a new cartridge, better cables or more records.  Think hard before you take the plunge.  Based on my humble opinion, the improvement is subtle and not worth the asking price.  But, that's just me!  As always, listen first and do whatever makes you happy.  Happy Holidays!

Wise words....
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)